sunnuntai 4. elokuuta 2013

13. Myslipatukat

Kolmas kerta toden sanoo, ainakin näissä myslipatukoissa, joissa on kyllä kaikkea hyvää. Karpaloita, pähkinöitä, kookosöljyä ja hunajaa isin omasta tarhasta. Vielä kun kävisin hakemassa kaurahiutaleet tuosta paikalliselta luomu myllyltä, niin tämä ois jo miltei lähiruokaa... ainahan nuo karpalotkin voisi itse kuivattaa, vaikka pähkinöitä ja kookosöljyä onkin mahdotonta saada kotimaisena.

Tämä ohje on siitä kiva, että tätä voi varioida aika oman mielensä mukaan. Kaurahiutaleet voi varmasti korvata joillain muilla viljahiutaleilla, pähkinöihin voi valita omia suosikkejaan ja karpalotkin voi vaihtaa vaikka kuivattuihin mansikoihin, joita ostin Punnitse & Säästä-kaupasta ihan tätä varten. Ovat kyllä niin arvokkaita, että olisi parempi tulla ihan pirun hyviä!



MYSLIPATUKAT

4 dl kaurahiutaleita
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
0,5 tl kristallisuolaa
0,5 dl vettä
0,5 dl kookosöljyä
1 dl hunajaa

  1. Rouhi karpalot, mantelit ja hasselpähkinät veitsellä pienemmäksi. Manteleita ja hasselpähkinöitä saa kumpaistakin valmiina rouheena, mutta itse teen mielummin veitsellä, kun tykkään vähän rouheemmasta rouheesta.
  2. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa. Hunaja kannattaa mitata kookosöljyn jälkeen samaan mittaan, niin hunaja ei tartu. Tässä on muutenkin kätevä käyttää pullosta pursotettavaa juoksevaa hunajaa.
  3. Levitä massa kakkuvuokaan jonka halkaisija on 26 cm. Käytä apuna vaikka lusikkaa, sillä massa tarraa käsiin aika ikävästi. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperia, mutta jos se on päässyt loppumaan, riittää kevyt voitelu vaikka rypsiöljyllä - paitsi jos hermostut helposti, sillä voitelemisesta huolimatta eteenkin reunat saattavat tarrata aika tiukkaan.
  4. Paista keskitasossa 200 C 20-30 minuuttia. Itse pidän lähemmäs puoli tuntia, koska tykkään rapeammista patukoista.
  5. Piilota patukat, ellet halua muiden napsivan niitä nenäsi edestä! Itse säilytän näitä kannellisessa rasiassa jääkaapissa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti