Tästä tuli itseasiassa aikamoinen terveysruoka! Lehtikaalia, kvinoaa ja kurkumaa, mitä muuta voisi kroppa toivoa? Vaikka toisaalta tämä ruoka on vähän sellainen, että en ihan tiedä onko tämä lintu vai kala, mutta wokiksi tätä päätin kutsua, koska wokkipannussa sen valmistin.
LEHTIKAALI-KVINOAWOKKI
2 annosta
3 lehtikaalin lehteä
2 pientä porkkanaa
1/2 sipuli
1/2 paprika
1dl kvinoaa
2 rkl oliiviöljyä
250 g kikherneitä
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria
1 dl kermaa (vegaanit laittavat kaurakermaa)
- Laita 1 dl kvinoaa kiehumaan suolalla tai kasvisliemellä maustettuun reiluun veteen.
- Poista lehtikaaleista keskiruoti ja suikaloi melko pieneksi. Kuumenna wokkipannu, mittaa oliiviöljy pannuun ja kääntele lehtikaaleja pannussa.
- Viipaloi porkkanat, kuutioi sipuli ja paprika, lisää ne pannulle lehtikaalin kanssa. Wokkaa vihaneksia keskilämmöllä.
- Kun kvinoa on kypsää, lisää se kasvisten joukkoon. Kvinoassa on varmasti hieman ylimääräistä vettä, ja se on tarkoituskin. Kääntele wokkia, mausta ja lisää kikherneet. Lisää vielä kerma ja hauduttele 5-15 minuuttia, niin että wokki on jälleen melko kiinteää. Nauti.
Jep, ei mitään ihmeellistä, mutta minuun tämä yhdistelmä toimi niin kympillä, että oli pakko kirjoittaa se ylös sellaiseen paikkaan, josta en sitä hukkaa. Tämä on kohtuullisen nopea ruoka, valmistusaika noin 30 minuuttia kaiken kaikkiaan. Helppoa ja hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti