Oíkeastaa tässä ohjeessa ei ole mitään ihmeellistä, mutta pakko kirjoittaa tämä ylös johonkin, mistä en tätä niin helposti hukkaa. Ihan vaan siltä varalta että reseptimuistini päättää jälleen pyyhkiä itsensä. So simple, so fine.
IHMEEN HYVÄ SOIJAWOKKI
annos yhdelle nälkäiselle
1 dl riisiä (mikä tahansa käy, itse kuitenkin käytin risottoriisiä)
1/3 kasvisliemikuutio
1,5 dl soijasuikaleita
loraus soijakastiketta
1/2 sipuli
2 isoa lehtikaalin lehteä
1 porkkana
Savupaprikajauhetta
Jeeraa (eli juustokuminaa)
Muskottipähkinää
Makeaa chilikastiketta
Riisiviinietikkaa
- Laita riisit kiehumaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen.
- Turvota soijasuikaleet kuumassa vedessä johon on lisätty loraus soijakastiketta.
- Kuutioi sipuli, leikkaa lehtikaali pieneksi, tee porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita.
- Kuumenna loraus öljyä wokkipannussa. Lisää ensin sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää seuraavaksi lehtikaalisilppu ja paistele niitä sipulien kanssa hetki.
- Valuta turvonneista soijasuikaleista neste pois ja lisää ne pannulle. Wokkaile kaikessa rauhassa niin kauan kunnes riisi on valmista.
- Lisää pannulle porkkanasuikaleet, savupaprikajauhetta, jeera, muskottipähkinä ja makea chilikastike. Jeeran ja muskottipähkinän kanssa kannattaa pitää järki kädessä. koska liika jeera tekee mausta tunkkaisen ja liika muskottipähkinä on aina liikaa. Itse en juurikaan mittaile mausteita, mutta 1 1/2 tl savupaprikajauhetta, 1 tl jeeraa ja 3 hyppysellistä muskottipähkinää voisi olla ok. Makeaa chilikastiketta voi laittaa noin 2-3 rkl.
- Kun mausteet ovat sekoittuneet ja porkkanasuikaleet alkavat hieman notkistua, kääntele riisit kasvisten ja soijan sekaan ja kuumenna. Kun koko satsi on kuuma, ota sammuta liesi, lisää loraus riisiviinietikkaa, sekoita hyvin ja kippaa koko komeus lautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti