Päätin tänään tehdä pitkästä aikaa quesadilloja. Mä rakastan meksikolaista ruokaa (kukapa ei rakastaisi!) ja tykkään pitää aina tortillapohjia jääkaapissa, koska niistä saa tehtyä kaikkea kivaa nopeasti. Eteenkin pinterestissä tulee törmättyä oikeastaan päivittäin mitä herkullisimpiin tortillaresepteihin, joten näitä ei vaan voi jättää kauppaan - ja aina ne myös kaapista katoavat!
Quesadilla tarkoittaa sananmukaisesti tortillaa, jonka välissä on juustoa, espanjaksi
queso. Sen takia joku voi tulla urputtamaan, että eihän näitä vegaanisia versioita voi quesadilloiksi sanoa, mutta niin kutsuvat monet muutkin, joten miksen myös minä? Itse olen muutenkin aika vapaamielinen käyttäessäni ns. lihasanastoa kuvaamaan kasvisruokia, joten ei anneta sen haitata. Quesadillat ovat tosi nopeita ja helppoja tehdä niin lounaaksi kuin vaikka tukevammaksi iltapalaksikin, kun vain on perusasiat hallussa. Muutoin näihin pätee mielestäni sama sääntö kuin pizzaan ja pataruokiin: siihen voi laittaa ihan mitä vaan kaapista löytyy täysin surutta.
- Valitse täytteesi! Optimi määrä täytteitä tähän on mun mielestä 3-5, ja ne voi olla ihan mitä ikinä tahdot, kunhan muistat vähän miettiä yhteensopivuutta. Oma valintani oli avokado, mustapapu, keltainen paprika, tomaatti ja korianteri. Pilko täytteet pieniksi kuutioiksi. Korianterin oksat laitoin sellaisinaan.
- Yhdelle syöjälle kannattaa varata joko yksi iso tortilla tai kaksi pientä - ainakin jos on nälkä kuten minulla.
|
Tarveaineet: tomaattikuutiot ja korianteri (johon mulla on joku fiksaatio ollut viimeaikoina!) jäivät vähän lättyjen varjoon. Huomaa myös meidän räsymatto. |
- Kuumenna hyväkuntoinen paistinpannu ja teelusikallinen valitsemaasi öljyä. Itse laitoin oliiviöljyä.
- Kun pannu on kuuma, laske tehoja noin puoleen ja aseta tortillalätty pannulle. Kääntele lättyä pannulla useampaan kertaan, niin että käännöksien välissä on noin 10-15 sekuntia. Voit lopettaa kääntelyn kun tortillaan alkaa ilmestyä ilmataskuja.
|
Kuten näkyy, tuonne ylälaitaan alkaa muodostumaan iso ilmatasku. |
- Levittele täytteitä tasaisesti tortillalätyn päälle. Jos et ole aikeissa tehdä tästä vegaanista versiota, laita juusto alimmaiseksi (tai jos olet onnekas ja sinulla on vegaanista juustoa! Minulla ei ole, koska asun korvessa enkä jaksa tilata sitä mistään...) ja sen jälkeen levittele täytteitä juuston päälle. Täytteitä lisätessä kannattaa pitää mielessä italialainen pizza, jossa tosiaan täytekerros ei ole sitä senttiä kuten naapurin kebabpaikassa. Jos täytettä on liikaa, se pursoilee taitettaessa reunojen yli, ja quesadilla on muutoinkin vaikea syödä. Väliin voi rouhia myös esimerkiksi mustapippuria, kuten minä tein.
- Jos et käytä juustoa, suosittelen lisäämään täytteen päälle hieman esimerkiksi paseerattua tomaattia, joka pitää täytteen kivan kosteana. Ruokalusikallinen on aika sopiva määrä.
- Laske lieden lämpö hyvin matalalle ja peitä paistinpannu kannella. Jos käytät juustoa, quesadillan pitäisi olla valmis silloin kun juusto on sulanut. Jos teet vegaanisen version, kannattaa lastan kanssa kurkata hieman tortillan pohjaa - kun se on kauniin kullanruskea, quesadilla on valmis. Eli vilkuile noin minuutin välein kannen alle.
|
Se että tämä oikeasti NÄYTTÄÄ täyteen ahdetulta, johtuu kuvakulmasta ja tortillalätyn pienuudesta, ainakin kuvittelen niin... |
- Kun juusto on sulanut/pohja on ottanut väriä, käännä tortilla kaksin kerroin lastan avulla. Pohjan kuuluu olla rapsakka, mutta kuitenkin vielä niin elastinen, että se ei lohkeile taitettaessa.
|
Ihana, kaunis, herkullinen kullanruskea pinta ♥ |
- Aloita rumba alusta ja toista kunnes lopputuloksena on nälkään ja syöjien määrään matchaava luku quesadilloja.
- Quesadillojen kanssa voi tarjoilla salaattia, salsaa, guocamolea tai ne voi syödä ihan sellaisenaan.
|
Näitä syödessäni mä oikeasti mietin, että miksi en syö näitä useammin? Täydellisyyttä! |
...njaaammm tuli nälkä! :D vitsit miten herkun näkösiä.
VastaaPoistaHehe, ilmeisesti mun ruokakuvat on once in a lifetime onnistuneita :D Ja nämä eivät ainoastaan näytä hyvälle, vaan näihin jää totaalisesti koukkuun...
Poista