Meidän omenapuut ei ole tehneet näin paljoa omenia varmaan sen jälkeen, kun täytin 12. Silloin niiden omenien määrä oli suoraan sanottuna yhtä helvettiä. Silloin äitikin oli vielä niin reipas, että oli aina väsäämässä omenapiirakkaa, omenapaistosta, omenavispipuuroa ja uuniomenoita. Sen lisäksi juotiin vielä itse tuorepuristettua omenamehua. Ilmeisesti joku tuolla yläkerrassa kuuli silloin mun hätähuutoni, ja viimevuosina omenoita on tullut just sen verran että pari piirakkaa on pystynyt väsäämään. Nyt omenat ovat kuitenkin palanneet - ja koska äiti käy koulussa ja minä en, niin kaikki tämä omenarumba kasaantuu mun hartioilleni.
Kaura-omenapaistos on niin naurettavan helppo tehdä, enkä tunne ketään joka tästä ei pitäisi, joten on ihan ok tehdä tätä vaikka useamman kerran viikossa ja luottaa siihen että kyllä sen joku syö. Jos ei kukaan muu niin minä.
- Ota uuninkestävä vuoka ja pilko se täyteen omenoita. Omenat voi viipaloida, lohkoa tai kuutoida, ihan miten itse tykkää, kuutioita tosin mahtuu luultavasti kaikista eniten.
- Sekoita omenapalojen sekaan 2-3 tl kanelia ja 2 tl vaniljasokeria.
- Sulata noin 200 g rasvaa (kohderyhmästä riippuen voita tai vegaanista margariinia) kattilassa ja sulata siihen 1 dl fariinisokeria ja 1 dl hienosokeria. Lisää seokseen 7 dl kaurahiutaleita ja sekoita hyvin.
- Levitä kauramassa omenoiden päälle.
- Paista 200 C 30 min.
Lapsikin pystyy tähän. Ja lapset rakastavat tätä vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti